دنیای امروز ، دنیای کسب و کار و به اصطلاح بیزینس است . به ویژه کسانی که به طور حرفه ای در حوزه کامپیوتر مشغول به فعالیت میباشند ، در صورت هوشمندی و مجهز بودن به دانش روز ، میتوانند از این سفره گسترده ، سهمی برای خود بردارند در همین زمینه برنامه نویسی کامپیوتر
از جمله مهارت ها و مشاغلی است که تخصص در آن میتواند آینده شغلی شما را تضمین کند . البته در حال حاضر محیط های برنامه نویسی متعددی در عرصه کامپیوتر وجود دارد . ما در اینجا به معرفی 10 زبان برنامه نویسی برتر پرداخته ایم که تسلط به یکی از آنها در حد یک متخصص و خبره ، میتوند باعث موفقیت شما در یافتن شغلی در حوزه IT شود . اما خب اگر این امکان وجود داشته باشد ، یعنی اگر همت کافی و همچنین علاقه و شورو شوق آن را داشته باشید که حداقل به دو زبان برنامه نویسی مسلط باشید ، آنگاه به قول معروف ، نور علی نور است . ضمن اینکه قطعا برنامه نویسان حرفه ای به خوبی میدانند که اصول و اسکلت اصلی بسیاری از زبان ها و کامپایلر های برنامه نویسی ، بسیار به هم شبیه بوده و اگر شما به یک زبان تسلط پیدا کنید ، یادگیری فرامین و دستورالعمل ها و جزئیات یک زبان دیگر ، کار کمابیش ساده ای است .
البته ذکر این نکته لازم است که ما در اینجا به شما فقط سرنخ میدهیم و اگر شما پس از خواندن این مطلب واقعا تصمیم گرفتید یک برنامه نویس شوید و یا مهارت های ذوقی و آماتوری خود را تکمیل کنید ، بهتر است اطلاعات تکمیلی و بیشتری را از منابع مختلف به دست آورید . اطلاعات و دانسته هایی که به ترغیب شما جهت انتخاب زبا اصلی شما به عنوان یک خبره در آن زبان کمک میکند و همانطور که اشاره شد ، ممکن است شما را تشویق کند که به عنوان یک زبان فرعی و دوم ، زبان ثانویه دیگری را هم آموزش ببینید .
همچنین فراموش نشود که اکنون ده ها و ده ها زبان برنامه نویسی در جهان کامپیوتر وجود دارد که هر یک متولیان و طرفداران خود را دارد . اما مهم این است که 10 زبان برتر و اول دنیای برنامه نویسی کدام یک میباشند .
بنابراین اگر تصمیم دارید در دنیای برنامه نویسی کامپیوتر ، برای خود جایی باز کنید و یا بالاتر از آن ، به طور جدی به این فکر هستید که از این راه امرار معاش کنید ، با ما همراه باشید :
JAVA
برای سرمایه گذاری در پروژه های اقتصادی ، بهترین زبان ، زبان برنامه نویسی جاوا و .Net مایکروسافت است که از بین این دو ، باز هم جاوا حرف اول را می زند و طبق آخرین اطلاعات ، بیش از 9 میلیون نفر در سراسر دنیا به این زبان برنامه نویسی می کنند که این خود نشان دهنده فضای مناسب برای این زبان و تعداد زیادی از برنامه های کاربردی و ... میباشد که به این زبان نوشته شده اند و همگی آنها نیاز به پشتیبانی ، نگهداری و بروز رسانی دارند .
علاوه بر همه اینها ، زبان برنامه نویسی سیستم عامل Android ( برای موبایل ) ، جاوا میباشد . سیستم عامل Android که خود گستردگی خوبی دارد ، برای تکامل و توسعه ، روز به روز نیاز به برنامه ها و ابزار های جدیدی دارد که همگی باید به زبان جاوا باشند . طبق آخرین آمار انجمن برنامه نویسان TIOBE ، زبان برنامه نویسی جاوا به لحاظ کارایی و استفاده ، دارای بالاترین رنکینگ در سرتا سر دنیاست ، یعنی رتبه اول را از آن خود نموده است .
#C
#C یک زبان برنامه نویسی جند مدلی است که شامل دستوری ، تابعی ، عمومی ، شیء گرا و جزء گرا است . این زبان توسط شرکت مایکروسافت و از دل زبان .NET مایکروسافت خلق و پرورش یافت و بعد ها توانست استاندارد های ISO و Ecma را دریافت کند و بعنوان یک زبان استاندارد تایید شود .
در عین حال زبان #C ، زبان برگزیده مایکروسافت برای ایجاد سیستم عامل Windiws Phone 7 ( سیستم عامل موبایل هایی همچون HTC ) میباشد . این زبان نیز مانند زبان جاوا برای پروژه های اقتصادی و بزرگ ، انتخاب بسیار خوبی است . گر چه تعداد برنامه نویسانی که به این زبان برنامه نویسی میکنند ، به پای برنامه نویسان جاوا نمی رسد ، ولی به لطف پشتیبانی مایکروسافت ، این زبان یکی از مدعیان قوی در بین زبانهای برنامه نویسی است .
طبق فهرست بندی انجمن TIOBE ، رنکینگ این زبان در ردیف 6 جدول زبانهای برنامه نویسی قرار دارد .
C++ / C
میدانیم که این دو زبان با هم فرق دارند و در واقع زبان ++C بر اساس زبان C ساخته شده و به نوعی به آن اضافه شده است ، ولی به هر جهت با هم در نظر گرفته میشوند . اما آنچه که در بیشتر موارد دیده میشود ، این است که زبان ++C بیشتر در نرم افزار های مهندسی و صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است و این خود بر خاص بودن این زبان را میرساند .
چند نمونه از موارد ، عبارتند از نرم افزار های مربوط به برنامه های کاربردی ، درایور های دستگاه های صنعتی مختلف ، نرم افزار های مربوط به سیستم های الحاقی با اصطلاحا Embedded Systems ، همچنین برنامه های مربوط به Server - Client ها با ضریب اجرایی فوق العاده بالا و همچنین نرم افزار های سرگرمی مانند بازی های ویدیویی .
نا گفته نماند ++C در مقایسه با تمام زبان های برنامه نویسی ، حتی جاوا ، از قدرت تاثیر گذاری فوق العاده زیادی برخوردار است . به هر حال زبانهای C و ++C در فهرست بندی TIOBE ، به ترتیب رده های دوم و سوم قرار دارند .
JAVA SCRIPT ( همراه با HTML و CSS )
جاوا اسکریپت ، یک زبان برنامه نویسی مختص وب میباشد که کلیه مرورگر های معروف و عمومی اینترنتی از آن پشتیبانی میکنند . این زبان در رده بندی انجمن TIOBE ، در ردیف یازدهم قرار دارد .
VISUAL BASIC
این زبان ، مانند زبان بیسیک ظوری ظراحی شده است که یادگیری آن آسان و استفاده از آن حتی برای برای برنامه نویسان مبتدی هم ساده باشد .برنامه نویسان با این زبان هم قادر به ایجاد برنامه های ساده GUI ( دارای رابط گرافیکی برای کاربر ) و هم خلق برنامه های پیچیده و توسعه یافته هستند .
در حقیقت برنامه نویسی در Visual Basic ، ترکیبی است از اجزای مرتب شده ای برای کنترل روی ویژگی های مختلف فرم ها که از پیش تعریف شده اند و توابع عملیاتی که بر روی این اجزا قابل پیاده سازی و اجرا هستند و البته نوشتن کد های اضافی برای ایجاد توابع بیشتر یا متفاوت .
سادگی و راحتی کار با این زبان برنامه نویسی ، باعث شده تا این زبان به سرعت و خیلی خوب جای خود را در بین برنامه نویسان پیدا کند ، تا جایی که در بین 10 زبان برتر دنیا قرار گیرد . در فهرست بندی TIOBE ، در ردیف پنجم قرار گرفته است .
PHP
php یک زبان عمومی است که برای برنامه های کابردی و بخصوص برای طراحی صفحات وب بسیار محبوب است .
در واقع اگر میخواهید مستقل و آزاد برنامه نویسی کنید ، PHP یکی از زبان های ایده آل و خوب است . این زبان ، یک زبان اسکریپتی است که اساس و بنیان ایجاد آن ، برای طراحی صفحات پویای وب بوده است و در فهرست رده بندی TIOBE ، در ردیف چهارم قرار دارد .
OBJECTIVE_C
اگر می خواهید بدون نیاز به کار بر روی پروژه های سنگین و متعدد با فشار روحی شدید ( از ترس درست اجرا نشدن و جواب نگرفتن ) ، پول زیادی بدست آورید ، کافی است زبان برنامه نویسی OBJECTIVE_C را یاد بگیرید . این زبان از زبان های SmallTalk و C اقتباس شده است و تاثیر بسزایی در ایجاد زبان جاوا داشت .
این زبان اساسا برای استفاده بر روی سیستم عامل های Mac OS X و iOS شرکت Apple ایجاد شدهد است و اخیرا با رشد روز افزون و محبوبیت زیاد محصولا شرکت Apple مثل iPhone و iPod و iPad ، کمبود شدید برنامه نویسان OBJECTIVE_C بیش از همه احساس میشود . زیرا همچنان با رشد علاقه مندان به محصولات اپل ، تقاضا های زیادی برای برنامه های کاربردی و جانبی این دستگاه ها وجود خواهد داشت . رتبه این زبان در رده بندی TIOBE ، ردیف نهم جدول است . البته این رتبه در مقایسه با سال 2009 که 45 بوده است ، رشد بسیار خوبی داشته است .
PERL
خیلی ها معتقدند که زبان Perl ، نسخه جدید زبان COBOL است . Perl همچنین مانند یک نوار مسیر عبوری برای اینترنت به نظر میرسد و بیشتر برای هماهنگ سازی پایگاه های اطلاعاتی با دیگر سیستم ها به کار می رود . بی شک تا زمانی که زبان های اسکریپتی و پویا مثل Perl ، PHP ، Python و Ruby متقاضی دارند ، زبان های اصلی مثل Java ، در پشت سر اینها می مانند و دلیل آن رشد روز افزون محبوبیت این زبان ها در میان افرادی است که توانایی های بالقوه و قدرت کاربردی اینگونه نرم افزار ها را درک کرده که باعث میشود نیاز به برنامه نویسان این زبان ها در جامعه رشد کنند .
البته به گفته سایت Indeed.com ، تقاضا برای زبان Perl بیش از تقاضا برای زبان های دیگر مثل PHP ، Python و Ruby میباشد . در فهرست بندی TIOBE ، زبان Perl در رده هشتم جدول رده بندی قرار گرفت .
PYTHON
زبان های برنامه نویسی پویا ، بخصوص Python ، برای ایجاد برنامه های کاربردی تحت وب و برنامه های کاربردی ابری در قالب هایی مثل Django استفاده میشوند . قابل ذکر است موتور برنامه های گوگل ، با زبان Python نوشته شده است و فقط با این زبان پشتیبانی و بروز میشود .
ضمنا مزیت های زبان Python و Perl نسبت به PHP بیشتر است ، چون زبان PHP فقط برای برنامه های تحت وب استفاده میشود ، در حالیکه زبان های Python و Perl عمومی تر هستند و به منظور های متفاوتی مثل عرصه هایی همچون هوا و فضا ، اقتصادی ، نظامی و ... قابل استفاده هستند . این زبان در رده بندی TIOBE ، در رده هفتم قرار دارد .
RUBY
Ruby ، در قالب یک تعریف ، زبانی متوازن و دقیق است و توسط شخصی به نام Y ukihiro " Matz " Matsumoto نوشته و ایجاد شده است . وی این زبان را از میان زبان های مورد علاقه خود یعنی SmallTalk ، Ada ، Perl ، Eiffel و Lisp استناج کرده تا یک زبان جدید با توابع برنامه نویسی کامل و متوازن داشته باشد .
این زبان اولین بار در سال 1995 وارد بازار شد و در سال 2006 با پذیرش عمومی نسبتا بالایی مواجه شد . زبان Ruby برای ساخت برنامه های تحت وب ، شبیه ساز ها ، مدل های سه بعدی ، برنامه تجاری ، رباتیک ، شبکه ، علوم مخابراتی ، سیستم های مدیریت سیستم و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود .
در عین حال کمپانی هایی مثل Engine Yard ، Heroku ، New Relik ، از این زبان و ابزار های جدید آن پشتیبانی میکنند . طراح و سازنده این زبان ، در سال 2010 گفت : " هیچ برنامه نویس زبان Ruby نمیشناسم که بیکار مانده باشد " . این زبان در ردیف دهم ده زبان برتر دنیا قرار دارد .