در یک تقسیم بندی ساده و ابتدایی درباره انواع وب سایت ها و پورتال ها می توانیم این مجموعه را به دو بخش متفاوت وب سایت های داینامیک (پویا ) و وب سایت های استاتیک ( ایستا ) تقسیم کنیم .
زبانهای برنامه نویسی تحت وب نیز به دو دسته داینامیک ( پویا ) مانند ASP.NET یا PHP و استاتیک (ایستا) مانند HTML تقسیم میشود.در یک سایت که به صورت پویا طراحی شده است صفحات به صورت آماده روی سرور قرار ندارند و بنا به درخواست کاربر ساخته شده و به کامپیوتر او فرستاده می شوند ولی در یک سایت ایستا صفحات آماده توسط کاربر دریافت و دیده می شود. اگر در سایتی فقط مطالبی برای ارائه کردن وجود داشته باشد می توان برای طراحی از زبان ایستا مثل HTML استفاده کرد ولی اگر بخواهید عضو گیری انجام داده و با بانک داده به طور گسترده کار کنید باید از زبانهای پویا استفاده کنید .
سایتهای استاتیک یا ایستا (Static Website) : سایتهای ایستا یا استاتیک، سایتهایی هستند که ضرورتی برای تغییر مداوم اطلاعات آنها احساس نمی شود. در این روش طراحی وب سایت (طراحی وب استاتیک) ابتدا تمامی اطلاعاتی که می بایست در وب سایت قرار بگیرید در اختیار طراحان و برنامه نویسان قرار داده می شود و در طی انجام پروسه طراحی، این اطلاعات بر روی سایت قرار می گیرد. در واقع وب سایت های استاتیک (ایستا-ثابت) سایت هایی هستند که همانطور که از آن پیداست بطور ثابت بوده و شامل چند صفحه محدود با محتوای متنی و تصویری ثابتی می باشند. یعنی وب سایت های استاتیک (ایستا-ثابت) شامل چند صفحه ثابت بوده و قابلیت تعامل و انجام امور اتوماتیک مانند ارسال پست، کامنت گذاری، ثبت نام اعضا ، نظرسنجی و... را ندارد و صرفا بمنظور اطلاع رسانی و معرفی کسب و کار و ... استفاده میشود.
طراحی سایت با این روش معمولا برای وب سایت هایی مناسب است که مطالب و اخبار چندانی نداشته و شامل چند صفحه محدود برای اطلاع رسانی در باره فعالیت ، شخصیت یا شرکت خاصی می باشد و نیازی به امور اتوماتیک و بروز رسانی های مکرر ندارند.
اینگونه وب سایتها معمولا تنها جهت معرفی کاربرد دارند. عملیات به روز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین در اینگونه سایتها دیده نشده است. مسلما هزینه های طراحی سایتو همچنین نگهداری اینگونه سایتها کمتر بوده و بطور کلی برای هر شخص، شرکت و یا سازمان کوچک کاربرد خواهد داشت.
برای تغییر اطلاعات این قبیل سایت ها، ابتدا با توجه به ساختار طراحی شده برای صفحات و پس از هماهنگی های لازم، این اطلاعات توسط طراحان سایت قابل تغییر می باشد.
از مزایای ان می توان به :
- سرعت بالاتر لود صفحه
- هزینه پایین تر نگهداری
و از معایب ان می توان به :
- محتوای ثابت
- سخت بودن تغییر در محتوا
- تعداد صفحات پایین تا چند ده صفحه
اشاره نمود .